详情
2021年高自考《高级英语》预测试卷
  Model TEST   Ⅰ、The following paragraphs are taken from the textbooks, followed by a list of words or expressions marked A to X. Choose the one that best completes each of the sentences and write the corresponding letter on your answer sheet. One word or expression for each blank only. (12points, 0.5 point each)   ● Lei Feng’s heroic 1   2 the glorious  3  of the People’s Liberation Army.   ● We often use dove to  4  peace.   ● The policeman 5 for the people to stop when the traffic light 6 red.   ● The Children are always 7 about telling their parents 8 the 9 of the exam when they don’t do well in it.   ● Peter sat in the classroom,but his 10 were 11 .   ● I did not know why the teacher 12 Lucy for 13 since every student did the homework very well.   ● He looked for his book 14 in the room,but it was  15 .   ● She 16 her 17 English 18 listening to the tape and reading after it.   ● There was a 19 of history about the 20 to China in the 21 in Japan.   ● We all 22 the achievements we have 23 our 24 .   A.by means of B.distortion C.drift D.embody E.hesitant F.motion G.of no avail   H.single out I.symbolize J.take pride in K.deeds L.tradition M.turned   N.about   O.result P.thoughts Q.praise R.everywhere S.improved  T.oral U.invasion V.textbooks W.got after X.reform   Ⅱ、There are 15 sentences from the textbooks, with a blank in each, followed by a list of words or expressions marked A to X. Choose the one that best completes each of the sentences and write the corresponding letter on your answer sheet. One word or expression for each blank only. (15 points, l point each)   25.He argued that these books bad a  effect on young and susceptible minds.   26.A brisk walk is   to good health.   27.In a  of enthusiasm, they congratulated their success, jumping for joy.   28.Tom has a  against his step-father, though his step-father is very kind to him.   29.The  professor gave us an excellent lecture.   30.  foods must be kept refrigerated.   31.His  ridicule made him quite a few enemies.   32.Politicians would do well to  Abraham Lincoln.   33.At first my sister found him  ,but now she likes him.   34.We had to throw away those  bread.   35.A good friend will not desert one in time of   36.He hasn’t much   to study English.   37.Jim is   of his friend’s success.   38.You accepted my offer just to be  , didn’t you?   39.It is   that he doesn’t even know that.   A.repulsive B.frenzy C.moldy D.venerable E.pungent F.grudge G.pernicious H.perishable I.emulate J.counducive K.adversity L.pitiful M.polite N.predicament O.temptation P.envious Q.admiring R.courteous S.express   T.sympathetic U.tempt V.neck W.desert X.inducement   Ⅲ、Each of the following sentences is given two choices of words or expressions. Choose the right one to complete the sentence and mark the corresponding letter on your answer sheet. (15 points, l point each)   40.The scandal left a (A.spot B.stigma) on his reputation.   41.It seemed (A.meaningless B.pointless) to go on until they were certain of being on the right road.   42.This store only sells (A.merchandise B.commodity) from foreign countries.   43.What the old poor peasant said (A.dwells B.resides) in my mind.   44.As a political (A.reformer B.innovator), Chinese leader Deng Xiaoping is a well-known statesman.   45.Whether the pupils should pay the tuition to go to school is still(A.debatable,B.arguable).   46.The onlookers indifference to the crime was really (A.contemptible,B.contemptuous).   47.The boxer managed to(A.evade,B.dodge) a blow of the rival’s fist and fought back.   48.My boss has an(A.incredible,B.incredulous)energy.   49.In some African countries and the U.S.A.the black people and white people were always(A.   separated,B.segregated).   50.Do you(A.get used to,B.used to)the hot weather here?   51.She fired her(A.grievances,B.grief)to her colleagues when the manager treated her unfairly.   52.Both of the plot and charactery of the film are (A.imaginative,B.imaginary).   53.He was(A.preoccupied,B.occupied)with his own thoughts and did not notice me.   54.The suspect made an(A.attraction,B.appeal)to the policeman to let him have a cigarette.   Read the following passage carefully and complete the succeeding four items:Ⅳ,Ⅴ,ⅥandⅦ.   1)The way people hold to the belief that a fun-filled,painfree life equals happiness actually reduces their chances of ever attaining real happiness.If fun and pleasure are equal to happiness then pain must be equal to unhappiness.But in fact,the opposite is true:more often than not things that lead to happiness involve some pain.   2)As a result,many people avoid the very attempts that are the source of true happiness.They fear the pain inevitably brought by such things as marriage,raising children,professional achievement,religious commitment,self-improvement.   3)Ask a bachelor why he resists marriage even though he finds dating to be less and less satisfying.If he is honest he will tell you that he is afraid of making a commitment.For commitment is in fact quite painful. The single life is filled with fun,adventure,excitement.Marriage has such moments,but they are not its most distinguishing features.   4)Couples with infant children are lucky to get a whole night’s sleep or a three-day vacation.I don’t know any parent who would choose the word fun to describe raising children.But couples who decide not to have children never know the joys of watching a child grow up or of playing with a grandchild.   5)Understanding and accepting that true happiness has nothing to do with fun is one of the most liberating realizations.It liberates time:now we can devote more hours to activities that can genuinely increase our happiness.It liberates money:buying that new car or those fancy clothes that will do nothing to increase our happiness now seems pointless.And it liberates us from envy:We now understand that all those who are always having so much fun actually may not be happy at all.   Ⅳ、There are 10 incomplete statements, followed by four choices marked A, B, C and D.Choose the best answer and mark the corresponding letter on your answer sheet. (10 points, 1 point each)   55.According to the author,a bachelor resists marriage chiefly because . 【 】   A.he is reluctant to take on family responsibili-ties   B.he believes that life will be more cheerful if he remains single   C.he finds more fun in dating than in marriage   D.he fears it will put an end to all his fun adventure and excitement   56.Raising children,in the author’s opinion is . 【 】   A.a moral duty B.a thankless job   C.a rewarding task D.a source of inevitable pain   57.From the last paragraph,we learn that envy somtimes stems from . 【 】   A.hatred B.misunderstanding   C.prejudice D.ignorance   58.To understand what true happiness is one must . 【 】   A.have as much fun as possible during one’s lifetime.   B.make every effort to liberate oneself from pain   C.put up with pain under all circumstances   D.be able to distinguish happiness from fun   59.What is the author trying to tell us? 【 】   A.Happiness often goes hand in hand with pain.   B.One must know how to attain happiness.   C.It is important to make commitments.   D.It is pain that leads to happiness.   60.They fear the pain inevitable brought by such   things as . 【 】   A.marriage,raising children   B.professional achievement   C.religious commitment,self-improvement.   D.Both A. B and C   61.The single life is filled with . 【 】   A.fun B.adventure   C.extitement D.Both A.B and C   62.Couples with infant children are lucky to .   【 】   A.get a whole night’s sleep or a three-day   vacation.   B.get nothing   C.play with another people.   D.win money.   63.Understanding and accepting that true happiness has-fun is one of the most liberating realizations .   【 】   A.something to do with   B.anything to do with   C.nothing to do with   D.something else   64.The tone of this article is . 【 】   A.informative B.ironic   C.persuasive D.narrative   Ⅴ、There is one underlined part in each of the following sentences, followed by four choices A, B, C and D. Choose the one that is the closest in meaning to the underlined part. (10 points, 2 points each)   65.As a result,many people avoid the very attempts   that are the source of true happiness. 【 】   A.rather,quite   B.just this,used for emphasis   C.real,true   D.absolute,complete   66.Such things as marriage,raising children,profes   sional achievement,religious commitment,self-   improvement. 【 】   A.entrustment   B.imprisonment   C.duty,responsibility   D.belief   67.Ask a bachelor why he resists marriage even   though he finds dating to be less and less satisfying.   【 】   A.a single man   B.a degree of college   C.male aninial   D.young knight   68.The way people hold to the belief that a fun-filled, painfree life equals happiness actually reduces their chances of ever attaining real happiness. 【 】   A.make sth.smaller is size,degree,etc.   B.lose weight intentionally   C.make sb.lower in rank   D.change sth.to a more general or basic form   69.Marriage has such moments,but they are not its most distinguishing features. 【 】   A.one of the named parts of the face   B.distinctive charactaristic   C.special article   D.full-length film as part of a cinema   Ⅵ、Translate the following sentences into Chinese and write your translation on your answer sheet. (10 points, 2 points each)   70.The way people hold to the belief that a fun-filled,painfree life equals happiness actually re-   duces their chances of ever attaining real happiness.   71.But in fact,the opposite is true:more often than not things that lead to happiness involve some pain.   72.But couples who decide not to have children never know the joys of watching a child grow up or of playing with a grandchild.   73.If fun and pleasure are equal to happiness then pain must be equal to unhappiness.   74.For commitment is in fact quite painful.   Ⅶ、Answer the following essay question in English within 80-100 words. Write your answer on your answer sheet. (10 points)   According to your opinion,what is real happiness?   How can people attain the real happiness?   Ⅷ、Translate the following into English and write your translation on your answer sheet. (18 points, 2 points each from 75 to 79, 8 points for 80)   75.每次我们推出一种新产品,或把以前的产品换上不同的包装、颜色、名字并按新产品推出,公司内   部的人第一个踊跃购买——即便产品没什么用。   76.对美国公众来说幸运的是,电视不容忍许多报纸不仅欢迎而且鼓励的那种歪曲事实,那种党派间   的恶毒攻击和个人怨恨。   77.死亡是富有戏剧性的一次性危机,而老年则是一天天,一年年地与强大的内外力量抗争,一种苦乐   参半的逐渐适应自己个性和生活的过程。   78.在他们的争吵中埃斯最恨的就是当艾维说了特别难听的话后自己想收回时的沉默。   79.新潮势利感虽不是我们这个时代独有的,却在我们这个时代具有了空前的重要性。   80.电视带来的麻烦就是它分散人们的注意力。生活中几乎所有有趣的和值得一做的事都需要付出一定   的建设性的和持之以恒的努力。我们当中最笨的、最没有天赋的人都能完成使那些从未在任何事情   上让真过的人感到不可思议的事情来。   Ⅰ、1.K 2.D 3.L 4.I 5.F 6.M 7.E 8.N 9.O 10.P 11.C 12.H   13.Q 14.R 15.G 16.S 17.T 18.A 19.B 20.U 21.V 22.J 23.W 24.X   Ⅱ、 25.G 26.J 27.B 28.F 29.D 30.H 31.E 32.I 33.A 34.C 35.K 36.X   37.P 38.M 39.L   Ⅲ、40.A 41.B 42.A 43.A 44.A 45.B 46.A 47.B 48.A 49.A 50.A 52.A   52.B 53.A 54.B   Ⅳ、55.C 56.B 57.D 58.A 59.C 60.D 61.D 62.A 63.C 64.D   Ⅴ、65.B 66.C 67.A 68.A 69.B   Ⅵ、70.人们坚持想念充满乐趣、没有痛苦的生活就是幸福的方式实际上降低了他们获得真正幸福的机会。   71.但是实际上,相反的观点是正确的:多半带来幸福的事情会包含着一些痛苦。   72.但是决定不要小孩的夫妇永远不会感到看着小孩长大,与孙子、孙女一起玩的快乐。   73.如果快乐等同于幸福,那么痛苦则等同于不幸福。   74.负责任的确是很痛苦的。   Ⅶ、根据你的观点,什么是真正的幸福?怎样才能获得真正的幸福?内容(略)   Ⅷ、75.Every time we introduce a new product,or an old product with a different cover color,and name that we present as new,people inside the company are the first to rush to buy it——even when it’s no good.   76.Fortunately for the American public,television does not tolerate the kind of distortion of fact,the kind of partisan virulence and personal peeve,that many newspapers not only welcome but encourage.   77.Death is a dramatic one-time crisis while old age is a day-by-day and year-by-year confronation with powerful external and internal forces,a bittersweet coming to terms with one’s own personality and one’s life.   78.What Ace hated most in their arguments was these silences after Evey had said something so ugly she wanted to take it back.   79.Modernity-snobbery,though not exclusive to our age,has come to assume an unprecedented importance.   80.The trouble with television is that it discourages concentration.Almost anything interesting and rewarding in life requires some constructive,consistently applied effort.The dullest,the least gifted of us can achieve things that seem miraculous to those who never concentrate on anything.